Netradiční vánoční kapr
Kód: 1227Detailní popis produktu
INGREDIENCE
Na kapra:
- 600 g filetů z kapra (bez kůže)
- 200 g hladké mouky
- 1 láhev piva
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Na bramborový salát:
- 1,2 kg brambor
- 2 červené cibule
- 350 ml vývaru
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
- pažitka na ozdobu
POSTUP
1. Příprava kapra:
- Kapra zbavte šupin a kůže. Nafiletujte jej na kousky a důkladně odstraňte kosti. Zbytky ryby odložte na polévku.
- Filety osolte a připravte si těstíčko: v míse smíchejte hladkou mouku s pivem. Pivo přidávejte postupně, dokud nevznikne hladké těsto konzistencí podobné palačinkovému.
- Filety obalte v těstíčku a smažte v rozpáleném oleji (ideálně ve fritéze) dozlatova. Hotové kousky nechte okapat na papírové utěrce.
2. Vídeňský bramborový salát:
- Brambory uvařte ve slupce, poté je oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo menší kousky.
- Červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky. V hrnci smíchejte cibuli s dijonskou hořčicí, octem, cukrem a částí vývaru. Zahřejte a promíchejte.
- Do směsi přidejte nakrájené brambory a zlehka promíchejte, aby se brambory obalily omáčkou. Dochutťte solí a pepřem.
- Postupně přilévejte zbylý vývar, aby brambory nasákly chuť a škrobem zahustily omáčku.
- Na závěr přimíchejte nasekanou pažitku. Salát nechte vychladnout a uležet v lednici (nejlépe několik hodin).
3. Servírování:
Na talíř naaranžujte křupavé kousky kapra spolu s bramborovým salátem a ozdobte pažitkou.
Dobrou chuť a veselé Vánoce!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.