Svíčková na smetaně s Rib-eye steakem
Kód: 1228Detailní popis produktu
Suroviny
- Špek – 100 g
- Mrkev – 1 ks (cca 200 g)
- Celer – 1/2 kořene (cca 200 g)
- Cukr – 2 lžíce
- Cibule – 1 ks (cca 100 g)
- Citrón – 1 ks ▫️Tymián – 1 snítka
- Hořčice (plnotučná) – 2 lžíce
- Vývar – 500 ml
- Smetana (33%) – 150 ml
- Ocet – 1 lžíce (volitelně, podle chuti)
- Sůl, pepř – podle chuti
- Rib-eye steak – 250 g
- Brusinky – podle chuti
- Knedlíky
Postup přípravy
Na pánvi rozpalte špek a restujte ho, dokud nevytvoří výbornou vůni a trochu tuku.
Přidejte nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat.
Přidejte citron, tymián a hořčici. Chvilku smažte.
Zalijte vývarem a vařte na mírném ohni cca 1 hodinu, dokud zelenina nezměkne.
Rozmixujte omáčku do hladka, dochuťte solí, pepřem a případně octem. Přidejte smetanu a krátce provařte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
